@rneblikk

Grillen på terrassen i Kværnerlia

Matbloggen

På denne siden finner du først og fremst oppskriftene fra det italienske matkurset til Språkskolen Ciao, men det er også en side med litt annet matstoff som du finner oversikt over her: 

Mat og matauk

Her er oppskriftene fra det italienske matkurset:

Hovedretter og forretter:

Fra slutten av 2013 har jeg gått på 3-4 matkurs hvert halvår hos Filippo Ercole (kokk) og Margherita Podesta (skolesjef). Maten tilberedes fra bunnen, minst en forrett, en hovedrett og en dessert hver gang, og gjerne med tematisk eller geografisk tilknytning. Og selvfølgelig blir maten også spist før kurset avsluttes.

Etter hvert har jeg tatt funksjonen som sekretær, slik at ingredienser og framgangsmåte for hver rett er blitt skrevet ned, og i de fleste tilfellene følger også foto av prosessen og/eller ferdig rett med.

Nå er det blitt så mange oppskrifter at det nærmer seg et passende antall for en kokebok som bør kunne bli et "must" for alle nordmenn som går på italienskkurs, eller som vil lage italiensk mat etter å ha vært på tur dit. Inntil videre må du imidlertid nøye deg med de oppskriftene jeg har fått tid til å overføre hit - buon appetito! 

 

Fra et av matkursene

 

 

Disse oppskriftene er fra matkurs arrangert 2013 - 2019.

Matkursene er arrangert av Språkskolen Ciao med Filippo Ercole som kokk.

Vil du lære italiensk eller å lage italiensk mat i Oslo, sjekk hjemmesiden: https://ciaoitalia.no/

 

Kokken Filippo Ercole

Navigering

Hvis du vil tilbake til oversikten, trykk på Hjem-knappen ved siden av.

Du kan også velge et av de andre innleggene under de forskjellige temaene i hovedmenyen, oversikt for hvert tema finner du ved å bruke en av disse linkene:

Influenserbloggen

Pensjonistbloggen

Ramazzini

Skriblebloggen