@rneblikk

Manifest-konferansen 5. mars

Demonstrasjon mot bemanningsbransjen og regjeringa 6. mars

Snøprinsessen Munch-museet 7. mars

Her fant vi konene våre 8. mars

Pensjonistblogg # 9 - søndag 10. mars 2019

Første pensjonistblogg etter å ha fått ferdigstilt nettstedet oerneblikk.com hvor blogginnleggene kan legges og sorteres litt etter innhold, sånn at facebookinnlegg kortes ned til en link hit og et par andre arrangementer den tilbakelagte uka. Jeg håper alle som klikker seg hit tar seg tid til å sjekke hvordan nettstedet har blitt og lagre adressen som en favoritt.

Selve oppsummeringen av uka blir derfor kort; mandag italienskkurs med en del pugging og hjemmelekser, tirsdag Manifest-konferanse nesten hele dagen. Onsdag var jeg en sving bortom Eidsvolds plass og deltok på demonstrasjonen mot regjeringens politikk og bemanningsbransjen. Det burde ha vært flere både på Manifest-konferansen og på demonstrasjonen onsdag, jeg tror jeg skal bruke litt av neste uke til å skrive et par innlegg om disse. 

Torsdag ble det tid en trappetrim med 10 drag på morran, og etter det tok vi imot besøk fra Kongsberg for innlosjering fram til lørdag morgen. Vi starta kulturprogrammet med en spasertur over Vålerenga og Kampen til Munchmuseet på Tøyen, hvor det var en utstilling med russiske malerier fra rundt 1900 sammen med noen skandinaviske malere for å vise slektskap (Snøprinsessen). Surt vær, så det ble en irish coffee etter hjemkomst, og middag og vin hjemme.

Fredag mer kultur: Formiddagskino med Bohemian Rhapsody, flott hyllest til Freddie Mercury og Queen med god dose musikk. På kvelden selvfølgelig 8. Mars med tur til Youngstorget, konene forsvant i folkehavet, men Jon og jeg fant dem igjen ved utgangen fra torget mot Torggata og gikk sammen med dem noen meter til vi måtte bryte og sette oss på Kulturhuset med noe drikke til konene fant oss igjen. Mye folk, gitt. Middag i heimen med baccala mantecato con polenta, skal få lagt inn oppskriften under Mat i Skriblebloggen for de som lurer på hva det er.

Lørdag tidlig opp og en hel dag på Hagelagsarrangement på OsloMet for å lære mer om stiklinger og poding og nyttedyr i hagen/på terrassen. Søndag ble det med ett en vårdag igjen, buss til Tjuvholmen og så fin spasertur langs nesten hele Havnepromenaden til Sørenga og hjem derfra. Legger ut bildene derfra som en egen bildeserie nedenfor her. Og så ble hele resten av søndagen viet denne hjemmesidens fødsel - lykkelig over at fødselen er overstått, og skal bidra med en del spebarnspleie de neste dagene.

Søndagstur langs Havnepromenaden fra Tjuvholmen til Sørenga

Fruen på tur foran Rådhuset

Gamle båter, ny is

Kvitrende kjøttmeiser blant pallene ved Fiskehallen

Sola tinte der den traff bakken mellom skyggene

På Honnørbrygga

Navigering

Hvis du vil tilbake til oversikten, trykk på Hjem-knappen ved siden av.

Du kan også velge et av de andre innleggene under de forskjellige temaene i hovedmenyen, oversikt for hvert tema finner du ved å bruke en av disse linkene:

Influenserbloggen

Pensjonistbloggen

Ramazzini

Skriblebloggen