@rneblikk

Pensjonistbloggen

Fra 1. januar 2019 ble jeg pensjonist. For ikke å stivne og visne bort i en krok, deltar jeg så godt som daglig i en eller annen fysisk eller mental aktivitet - og skriver om det i en pensjonistblogg.

Men, bare for å markere hvor stor sløsing det er med menneskeressurser i Norge i dag, så inneholder ikke denne pensjonistbloggen mye om eldresenteret, kamferdrops eller senile vorter. Den dreier seg desto mer om politikk og synsing på områder som jernbane-, miljø-, arbeidslivs- og byutviklingspolitikk. Innimellom blir det også lagt ut fortellinger om reiser, kulturopplevelser, matlaging, trenings- og fritidsaktiviteter.

Den meningsløse jernbanereformen og NSBs etterlevelse av den ved å kutte 300 stillinger i stabs- og støttefunksjoner har gjort meg overflødig i arbeidslivet. Så mens NSB og norsk jernbanetrafikk er i ferd med å bli et "Ryanair på skinner" med den blå-brun-pissegule regjeringas velsignelse, har jeg fått tid og anledning til å skrive innlegg som jeg håper kan inspirere og påvirke folk til å engasjere seg og bidra til å endre samfunnet i en bedre retning.

I begynnelsen ble både "dagbokfortelling" og mer faglige innlegg samlet i et ukentlig innlegg på facebook. Nå legger jeg heller de mer faglige eller politiske synsingene under passende tema her på nettsiden, og linker til disse fra et kortere innlegg på facebook etter hvert som det legges ut. 

Pensjonistbloggen - innhold

Lenke og kort introduksjon til hvert av innleggene samlet under temaet "Pensjonistbloggen":

Ladetrøbbel i Lazio juni 2022 - en våkenatt

Elbiltur i Europa 2021 - da ladeangsten forsvant

Faen ta Putin - 01.03.2022

Pensjonistblogg nr 11 - 28.mars 2019 - 4 døgn i Roma

Pensjonistblogg #10 - med litt om NSB/Vy, Kværnertrappa og mat

Pensjonistblogg #9 - med betraktninger fra Manifestkonferansen, 8.mars og kultur

Pensjonistblogg #8 - bl.a. Oslo SVs årsmøte

Pensjonistblogg #7 - med søknad til NHO

 

Navigering

Hvis du vil tilbake til oversikten, trykk på Hjem-knappen ved siden av.

Du kan også velge et av de andre innleggene under de forskjellige temaene i hovedmenyen, oversikt for hvert tema finner du ved å bruke en av disse linkene:

Influenserbloggen

Pensjonistbloggen - her er du nå, se innhold i rammen ovenfor

Ramazzini

Skriblebloggen